Geohashing

Summer seems to have arrived, at last.

As you may have noticed, today’s comic contains an algorithm for converting dates into local coordinates. For a given day, you can calculate what that day’s coordinate is for your region. Dan has put together a tool for calculating a day’s coordinates and show it using Google Maps. Note that you can’t calculate a day’s coordinates before the stock market opens on that day (about 9:00 EST) — except for weekends and holidays, when it uses the most recent opening price.

We’ve been having fun trying to reach these coordinates for some time now, when the coordinate is reachable — that is, when it’s not over water, in a military base, or in the middle of Bill Gates’s house.

If you happen to be looking for somewhere to go, driving to the coordinates can be an adventure. If you do, please take pictures and drop them on the geohashing wiki (feel free to help fill it out).  I’m gonna get some rest and then, at 10 AM tomorrow, see if I can get to the Boston coordinates (I have no way of knowing where they’ll be until then, of course).

And finally, when the coordinates are reachable, meetups are Saturday afternoon at 4:00.

Edit: I answered a bunch of questions in a comment below.  Further discussion is also happening on the wiki. I’m going to get some sleep and then head out to today’s coordinates (or as close as I can get).

586 replies on “Geohashing”

  1. Evden Eve Nakliyat

    Firmamız İstanbul genelinde şehir içi ev, ofis ve kurumsal nakliye hizmetleri sunmaktadır. Evden eve nakliyat sektöründe her geçen gün gelişme kat eden Kariyer evden eve nakliyat İstanbul dışında da şehir içi nakliye talepleri almaktadır. Kaliteli hizmet, uygun fiyat parolası ile çalışan firmamız ev eşyalarınızın miktarı ne olursa olsun sizlere yardımcı olmaktadır.

    Şehir içi evden eve nakliyat hizmetlerinde firmamız sonradan oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için ücretsiz ekspertiz hizmeti vermektedir. Ekspertiz hizmetinde ki amaç eşyanın taşınacağı aracın tespiti, taşımada gerekli olacak paketleme materyalleri ve taşıyıcı personel sayısının tespit edilmesidir. Tespit sonucunda eşyalarınızın taşınması planlanır ve taşıma günü bu plan çerçevesinde organize edilir. Eşyanın miktarına göre taşımalar 2 güne de yayılabilir. Firmamız taşımalarda eşyanın sağlıklı ve güvenilir bir şekilde taşınmasını her zaman ön planda tutar.

    Firmamız eşyalarınızın taşınması esnasında paketleme malzemesi olarak iç tarafı kraft kağıt olan havalı naylon kullanmaktadır. Koruyucu özelliği yüksek olan bu malzeme ile tüm büyük eşyalarınız paketlenmektedir. Paketlemenin yanı sıra evinizde bulunan tüm mobilyaların de- monte ve montesi firmamız tarafından yapılmaktadır.Mobilya ustalarımız her türlü mobilyaları kolaylıkla de-montaj ve montaj işlemlerini kolaylıkla yapmaktadır.Kırılacak eşya olarak tabir edilen mutfak ve salon eşyalarınız baloncuk naylon ya da beyaz kağıtla paketlenip kolilenmektedir.

    Elektronik eşyaların taşınılan yerden demonte edilmesinde ve yeni yerleştirilecek yere montesinde konunun uzmanı teknisyenler görev yapmaktadır. Firmamız taşıdığı eşyaların tamamını güvence altına almaktadır. Yağmur, kar, geçirmeyen kapalı kasa araçlarla taşımacılık işlemi gerçekleştirmektedir.

    Like

  2. su tesisat hizmetlerini kaliteli bir şekilde vermeye devam eden istanbul tesisat su kaçağı tespiti konusunda uzaman kadrosuyla hizmet vermektedir. Su sızıntılarını kameralı dedektörlerle bulmaya çalışan firmamız çok yakında bütün Türkiye’de çalışmaya başlayacaktır.

    Like

  3. su tesisat hizmetlerini kaliteli bir şekilde vermeye devam eden istanbul tesisat su kaçağı tespiti konusunda uzaman kadrosuyla hizmet vermektedir. Su sızıntılarını kameralı dedektörlerle bulmaya çalışan firmamız çok yakında bütün Türkiye’de çalışmaya başlayacaktır.

    Like

  4. Konusunda uzman kadrosu ile hasara karşı sigortalı taşımacılık alanında(Müşteri memnuniyeti)İlkesini prensip edinmiş sektöründe lider firma.
    Ev, Ofis, Büro ve Fabrika taşımacılığında çağdaş hizmet.

    Like

  5. Konusunda uzman kadrosu ile hasara karşı sigortalı taşımacılık alanında(Müşteri memnuniyeti)İlkesini prensip edinmiş sektöründe lider firma.
    Ev, Ofis, Büro ve Fabrika taşımacılığında çağdaş hizmet.

    Like

Comments are closed.